23948sdkhjf

Cereno redo för fas II

Har lämnat in sin ansökan om studie i Ryssland.

Cereno scientific har utvecklat sin läkemedelskandidat CS1, och är nu redo för att gå vidare med en fas II-studie. Målet är att starta studien under första halvan av 2020. En ansökan har lämnats in i Ryssland, och snart kommer man att lämna in en ansökan i Bulgarien.  

– Det är glädjande att det hårda arbete vi lagt ner tillsammans med våra samarbetspartners har resulterat i att vi nu kan lämna in ansökan redan under andra kvartalet i år istället för under tredje kvartalet som först var planerat, säger Cerenos vd Sten R. Sörensen i ett pressmeddelande. 

Den kliniska studien ska visa CS1:s förebyggande effekt mot bildandet av blodproppar efter en operation. Den fungerar genom att stärka kroppens egen förmåga att lösa proppar, medan andra läkemedel försöker hämma blodets förmåga att koagulera. 

För studien har Cereno scientific ett samarbete med den ryska forskningsorganisationen OCT Group. Enligt planen ska den genomföras på ett 30-tal kliniker i Ryssland och Bulgarien med patienter som ska genomgå ortopedkirurgi. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078