23948sdkhjf

Nya data från Medivir

På den stora cancerkongressen ASCO i Chicago presenterade Medivir nya data från sin fas I-studie. ”Vi är mycket nöjda”, säger bolagets vd.

Medivir har presenterat nya data från fas I-studien av birinapant i kombination med pembrolizumab (Keytruda) vid årsmötet för American Society of Clinical Oncology, ASCO, i Chicago.

Effekten av kombinationsbehandlingen utvärderas hos patienter med olika former av långt framskridna solida tumörer, och för vilka inga andra behandlingsalternativ finns att tillgå.

Kombinationen av birinapant och Keytrudasom utvärderades i 19 patienter med långt framskridna solida tumörer var väl tolererad, och den rekommenderad fas II-dosen är den högsta testade dosen.

Hos två av patienterna noterades partiell respons medan bästa respons i form av stabiliserad sjukdom noterades hos sju patienter. Två patienter behandlas fortfarande, en patient med mikrosatellitstabil tjocktarmscancer uppnådde partiell respons efter 80 veckors behandling och för en patient med osteosarkom har sjukdomen stabiliserats efter 24 veckors behandling.

– Vi är mycket nöjda med dessa uppmuntrande långtidsdata från fas I-studien av birinapant i kombination med Keytruda hos en patientpopulation där inga ytterligare behandlingsalternativ finns att tillgå. Långtidsdata från studien indikerar inga säkerhetsproblem kopplade till kombinationsbehandlingen, säger Medivirs vd, Uli Hacksell i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094