23948sdkhjf

Oasmias villkor klara

Två kronor per aktier – så ser villkoren ut för den tidigare aviserade emission på cirka 400 miljoner som läkemedelsutvecklaren Oasmia förbereder. Börskursen faller efter beskedet.

För en månad sedan meddelade läkemedelsutvecklare Oasmia att de avser att genomföra en emission och kallade till en extra bolagsstämma. I dag presenteras villkoren.

Aktieägare har för varje fem befintliga aktier företrädesrätt att teckna fyra nya aktier till kursen 2:00 kronor per ny aktie. Vid fullteckning uppgår emissionslikviden till cirka 399 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagets största aktieägare Per Arwidsson via Arwidsro Investment och närstående har åtagit sig att teckna sig för sin pro rata-andel i företrädesemissionen, motsvarande cirka 98 miljoner kronor eller 25 procent av emissionen.

Sista dagen för handel i bolagets aktie inklusive rätt att erhålla teckningsrätter är den 14 november 2019 och första dagen för handel i Oasmias aktie exklusive rätt att erhålla teckningsrätter är den 15 november.

– Företrädesemissionen är nästa logiska steg för Oasmia för att kommersialisera sina främsta tillgångar. Därigenom ges bolaget möjligheten att lansera Apealea först i Europa och sedan i USA, samt att introducera bolagets teknologiplattform XR17 på marknaden. Det är väldigt viktigt att bolaget nu får de ekonomiska förutsättningarna som krävs för att kunna investera i aktiviteter för marknadstillträde som är nödvändiga för att förverkliga bolagets fulla potential, kommenterar Sven Rohmann vd för Oasmia.

Bolagets aktie föll stort efter beskedet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094