23948sdkhjf

Ny chef på Rhovac

Ska driva utvecklingen av företagets cancervaccin.

Den 1 januari 2020 tillträder Steffen Wad Jørgensen som utvecklingschef på Rhovac. Han kommer successivt att ta över ansvaret för utvecklingsprojektet RV001 från Anders Ljungqvist som ska gå i pension senare under året men som kommer att sitta kvar i styrelsen samt agera rådgivare till bolaget.

I grunden är Steffen Wad Jørgensen apotekare med en doktorsexamen i immunologi och klinisk kemi. Han har erfarenhet av arbete med läkemedelsutveckling – från formuleringsutveckling och analys till både tidig och sen klinisk fas – vid bland annat danska Lundbeck.

– Då Anders Ljungqvist uttryckt önskemål om pensionering från sitt operativa uppdrag under 2020 är jag mycket glad över att vi har funnit en god ersättare i Steffen. Att Steffen startar redan i januari gör att han och Anders Ljungqvist får all den tid som krävs för att en överlämning av ansvaret för utvecklingen ska ske på bästa sätt som säkerställer projektet framdrift och ger Steffen en flygande start. Att han dessutom också har erfarenhet av att stödja affärsutvecklingen från sin tid i Lundbeck ser jag som pricken över i, säger Anders Månsson, vd, i ett pressmeddelande.

Rhovac grundades i Danmark år 2007 och företaget har sedan år 2015 sitt huvudkontor i Lund. Företagets fokus ligger på utvecklingen av ett vaccin – RV001 – mot metastaserande cancer. Det befinner sig nu i klinisk fas. I en fas IIb-studie ska vaccinet utvärderas som behandling för att förebygga och behandla sjukdomsprogression hos patienter med prostatacancer. Denna studie ska avslutas i slutet av år 2021.

I september fick Rhovac en ny vd,  och i slutet av oktober tog Gunnar Gårdemyr plats som ny ordförande för bolaget.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078