23948sdkhjf

Astra Zeneca lovar leverans av 2 miljarder vaccindoser mot corona

Totalt har läkemedelsföretaget ingått avtal med flera producenter och lovar nu leverans om totalt 2 miljoner vaccindoser mot det nya coronaviruset.

Astra Zeneca arbetar tillsammans med Oxford University med att framställa ett vaccin mot det nya coronaviruset, sars-cov-2. Nu har läkemedelsföretaget slutit ett ytterligare avtal med Coalition for Epidemic Preparednedd Innovations, CEPI, och Gavi the Vaccin Alliance om produktion och distribution av 300 miljoner vaccindoser som ska börja levereras i slutet av 2020. Astra Zeneca har också fått till ett avtal med Serum Institutet of India om leverans av 1 miljard doser till låg- och medelinkomstländer. 400 miljoner av doserna ska levereras innan 2020 års slut.

Hittills har läkemedelsföretaget avtalat om produktion och leverans på totalt 2 miljarder doser. 

 – Vi arbetar outtröttligt för att uppnå vårt åtagande att säkerställa en bred och rättvis tillgång till Oxfords vaccin över hela världen och utan vinst. Avtalet i dag är ett viktigt steg för att hjälpa oss att förse hundratals miljoner människor runt om i världen, inklusive de länder med sämst förutsättningar, säger Pascal Soriot, vd Astra Zeneca, i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109