23948sdkhjf

Efter stormig höst - nu slutar hon hos farmaceuterna

Eva Arlander har sagt upp sig från posten som förbundsdirektör för Sveriges Farmaceuter. En bidragande orsak är konflikten mellan farmaceuter som arbetar inom läkemedelsindustrin och de som arbetar på apotek.

Det var så sent som i april Eva Arlander började som förbundsdirektör, men nu säger hon upp sig efter bara nio månader, rapporterar Svensk Farmaci.

Jag har under den här tiden utvärderat min situation och kommit fram till att jag vill gå vidare till annat, säger hon till tidningen.

Det har varit en stormig höst på förbundet. Under ett fullmäktigemöte i september blev det öppen konflikt mellan farmaceuter som arbetar inom läkemedelsindustrin och farmaceuter som arbetar på apotek.

Under former som av vissa beskrivits som kuppartade röstades den sittande ordföranden Ulf Janzon med bakgrund i läkemedelsindustrin bort, som Life Science Sweden tidigare berättat.

Han ersattes av apotekaren Sandra Jonsson, som nominerades under pågående möte av apotekssektionens ordförande Karin Gummesson. I det läget valde flera personer som nominerats till styrelsen att hoppa av. Sprickan i förbundet var ett faktum.

Turbulensen som har varit under hösten har påverkat mitt beslut. Det är ett beslut som har mognat fram hos mig under hösten, helt enkelt, säger Eva Arlander på en direkt fråga från Svensk Farmaci.

Det är inte klart exakt när hon slutar, förhandlingar kring detaljerna pågår. Förbundsordföranden Sandra Jonsson säger att hon beklagar avhoppet och att styrelsen nu börjar arbetet med att hitta en efterträdare



Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094