23948sdkhjf

Sobi får ny forskningschef

Swedish Orphan Biovitrum, Sobi, har utsett Anders Ullman till ny Head of Research and Development och Chief Medical officer.

Anders Ullman, som idag sitter i bolagets styrelse, har tidigare lett FoU-organisationer och förändringsprocesser i företag som Bayer, Nycomed och Baxter, och har även arbetat på bland annat Upjohn, Astra Zeneca och Sobis föregångare Biovitrum. Han har en doktorsexamen i klinisk farmakologi och styrelsecertifiering.

Anders Ullman kommer att vara baserad i Basel i Schweiz och vara medlem i Sobis ledningsgrupp.

 Anders har lång erfarenhet från läkemedelsindustrin, inklusive kunskap om sällsynta sjukdomar från minst två företag och från utveckling av ett antal framgångsrika läkemedel, och jag är övertygad om att Anders kommer att bli ett bra tillskott till teamet, säger Sobis vd Guido Oelkers i ett pressmeddelande.

Anders Ullman ersätter Ravi Rao.

Sobi var nyligen i hetluften när ett internationellt konsortium lade ett bud på närmare 69 miljarder kronor för att köpa företaget. Affären sprack dock sedan budgivarna misslyckats med att få in de 90 procent av aktierna som var en förutsättning för förvärvet, som Life Science Sweden tidigare berättat.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219