23948sdkhjf

Karriärcoachen: "Life science-forskare har blivit rockstjärnor"

Med start i nästa nummer av Life Science Sweden kommer Tina Persson att ge karriärråd.

Som coach har Tina Persson väglett över 1 000 akademiker. Nu ska hon tipsa Life Science Swedens läsare om hur man tar sig in i eller vidare i karriären. 2020 kom hon ut med boken `The PhD Career Coaching Guide´ som ska hjälpa personer med en avklarad doktorsavhandling att landa ett jobb. 

Vad har du fått för respons på boken?
– Boken kom ju ut precis innan pandemin slog till. Jag hann ha release för den – bra tajmat... Men nu klättrar faktiskt boken på Amazons lista. Den finns också i en bokklubbscirkel på ett amerikanskt universitet. Jag har även fått väldigt positiv feedback från postdocs. Jag lär inte ut hur man skriver sitt cv på 100 sidor, utan det är mer action. 

På vilket sätt skiljer sig life science-branschen mot andra?
– I life science-branschen tar allt lite längre tid. Forskningsprojekten är långsiktiga och investeringstunga. I och med det har man också ett större behov av högre kompetenser – doktorer, gärna med specialistområden och toppforskare. Det är utmärkande för branschen. Idag 2022 har branschen boomat tack vare det växande intresset till följd av pandemin. Life science har hamnat i blickfånget och forskare har nästan blivit lite rockstjärnor.

Nästa nummer av Life Science Sweden kommer i dagarna från tryckeriet. Utgåvan är på engelska och innehåller The Life Science Industry Guide 2022.

Artikeln är en del av vårt tema om Hallå där ....

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109