23948sdkhjf

Coronakommissionens slutrapport kommer idag – ny kritik väntas

Idag lämnar Coronakommissionen sin slutrapport och hård kritik är att vänta. Den stora frågan är hur kommissionen fördelar ansvaret för de misstag som begåtts.

I sitt första delbetänkande, som kom i december 2020, riktades hårt kritik mot att Sverige inte lyckades skydda sina äldre mot smittan. Enligt kommissionen var bristerna inom äldreomsorgen väl kända, men åtgärdades inre förrän det var för sent.

”Dessa brister gjorde att äldreomsorgen stod oförberedd och illa rustad att hantera en pandemi. De anställda i äldreomsorgen lämnades i stor utsträckning ensamma att hantera krissituationen”, skrev kommissionen då.

I den andra delrapporten konstaterade kommissionen att Sveriges pandemihantering präglades av senfärdighet, otillräckliga skyddsåtgärder och undermålig beredskap.

Vid lunchtid i dag kommer slutrapporten, där Coronakommissionen bland annat väntas lämna sin bedömning av det svenska vägvalet under pandemin, vem som bär huvudansvaret för missgrepp som skett, och hur pandemihanteringen påverkat ekonomin.

Ni läser om rapporten på Life Science Swedens sajt så snart den publicerats.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08