23948sdkhjf

Förvirring kring Tegnells nya jobb – "Fortfarande under diskussion" enligt WHO

Viss förvirring och en del irritation uppges råda på WHO efter Folkhälsomyndighetens besked om att Anders Tegnell slutar som statsepidemiolog för ett nytt uppdrag inom världshälsoorganisationen. Orsak: Tegnells nya jobb är inte spikat, enligt källor inom WHO.

Den något besvärande historien tar sin början när Folkhälsomyndigheterna för två veckor sedan gick ut med nyheten om att Anders Tegnell "går till ett internationellt vaccinuppdrag för WHO”. Där skulle han, enligt ett pressmeddelande, bli "senior expert" i en ny grupp vars arbete går ut på att "tillgängliggöra covid-19-vaccin till världens länder som inte kunnat köpa eget vaccin”.

Beskedet väckte förvåning inom WHO, uppger flera källor inom organisationen för Svenska Dagbladet. Enligt dem finns det inte något undertecknat kontrakt, och dessutom ska det råda oklarheter kring vilken grupp det handlar om.

– Vi har fått ett erbjudande från Sverige som fortfarande är under diskussion, säger taleskvinnan Fadela Chaib, till SvD.

Folkhälsomyndighetens presstjänst uppger för tidningen att beslutet att utse Anders Tegnell till jobbet skett efter en dialog med regeringskansliet. Tegnell lämnade sin tjänst på FHM den 14 mars och har nu semester, uppger myndigheten.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094