23948sdkhjf

Internationella vaccininstitutets chef om etableringen i Sverige – Behöver upp till 40 anställda

Internationella vaccininstitutet, IVI, hoppas på att ha sin första personal på plats i Stockholm redan inom ett par månader, berättar institutets generaldirektör Jerome Kim i en intervju med Life Science Sweden.

Tidigare den här månaden blev det formellt klart att det internationella vaccininstitutet, IVI, ska öppna ett kontor i Stockholm, se tidigare artikel i Life Science Sweden. Kontoret i Stockholm blir institutets första etablering utanför Sydkorea, där huvudkontoret finns i landets huvudstad Seoul.

När Life Science Sweden talar med IVI:s generaldirektör Jerome Kim på länk från London berättar han att planen är att redan mot slutet av sommaren ha tillfällig personal på plats i Stockholm. Till hösten räknar han med att institutet ska ha hittat en lokal samt ha påbörjat rekryteringen av en chef och en ledningsgrupp för det svenska kontoret.

Vi räknar med att ha ett verksamhetstillstånd klart i Sverige mot slutet av sommaren och redan då placera personal i Stockholm. Men utan kontor blir det lite svårt att schemalägga möten så det blir först när vi har ett eget kontor som vi kan komma igång ordentligt med vårt arbete från Sverige.

När en lokal är utsedd är siktet inställt på att anställa 30-40 personer i Stockholm, varav en stor andel svenska forskare.

Fakta

  • Internationella vaccininstitutet, IVI, grundades 1997 av Förenta Nationernas utvecklingsprogram UNDP.
  • Institutets huvudkontor finns i Seoul i Sydkorea och har cirka 200 anställda. 
  • 36 länder är medlemmar hos IVI.
  • Institutet arbetar bland annat med tillgång till vaccin i låginkomstländer.

På vårt kontor i Seoul är cirka 80 procent från Sydkorea och cirka 20 procent från andra länder och det kan bli en liknande mix i Sverige där en större andel av personalen är lokalt förankrad. Men det är svårt att veta redan nu. Eftersom Sverige är en del av EU blir det relativt lätt att rekrytera från hela EU och det kan påverka hur sammansättningen på kontoret i Sverige blir.

Enligt den plan som IVI nu har kommer man att vara fulltaliga i Stockholm inom fyra år från nu.

Var någonstans letar ni efter kontor?

Vi tittar både i centrala Stockholm och runt omkring såsom i Huddinge. Vi är en forskningsorganisation och behöver inte har ett märkvärdigt kontor, men det måste vara praktiskt, säger Jerome Kim som de senaste månaderna har besökt Stockholm flera gånger för att förbereda för det nya kontoret som han betonar är viktigt eftersom det är institutets första etablering utanför Sydkorea.

Jerome Kim säger att han vill att antingen den högsta chefen eller den näst högsta chefen ska vara lokalt förankrad i Sverige.

Det är en styrka om antingen chefen eller den biträdande chefen är insatt i och kunnig om det svenska ekosystemet för vaccin.

Vilken ytterligare personal kommer ni att anställa i Stockholm?

Vi kommer att behöva ett antal forskare och seniora forskare som kan arbeta med att söka anslag. Vi kommer också att anställa programchefer och projektledare samt personer som är kunniga inom kvalitetsfrågor. En annan kategori vi behöver är personer som är tillräckligt kunniga inom tillverkning för att kunna arbeta med våra samarbetsorganisationer. Utöver det behövs administrativ personal.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Topplista innovationer: Turbuhalern tar läkemedlen till luftvägarna
Scandinavian Pharma rekryterar specialist inom biologiska läkemedel
Targinta skjuter på börsnotering: "Svåra marknadsförhållanden"
Topplista innovationer: Ögonbehandling blev fjäder i hatten för Pharmacia
Frågor och svar om Life Science Swedens innovationsrankning
Spermosens vd slutar
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.078