23948sdkhjf

Ectin inväntar kapital till studie: "Att skjuta på studiestart är inte ett önskvärt scenario"

Styrelsen i Ectin Research har beslutat om en företrädesemission om cirka 24,7 miljoner kronor. Samtidigt meddelar bolaget att de senarelägger fas I/II-studie av bolagets läkemedelskandidat för behandling av metastaserad urotelial blåscancer, i väntan på kapital.

Finansieringen av fas I-studien av läkemedelskandidaten MFA-370 för behandling av metastaserad urotelial blåscancer saknas, och nu inväntar Ectin Research den företrädesemission som meddelats, för att kunna rekrytera patienter till studien. Om företrädesemissionen går som planerat planeras ny start av fas I/II-studien till december 2022, som planeras slutföras under sommaren 2023.

– Ectin har arbetat intensivt med förberedelser inför fas I/II-studien. Att behöva skjuta på studiestart är inte ett önskvärt scenario, men ansvarsfullt gentemot patienterna för att säkerställa att fas I-delen kan genomföras till fullo. Vi gör allt för att under tiden skapa de bästa förutsättningarna för att studien – när den återupptas – ska löpa på i god takt, säger Anna Sjöblom-Hallèn, vd för Ectin, i ett pressmeddelande.

Beslutet om företrädesemission väntas godkännas på en extra bolagsstämma den 10 oktober.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063