23948sdkhjf

Oncopeptides får fem miljoner från Vinnova till forskningsprojekt

Biotech-bolaget Oncopeptides har fått ett anslag från Vinnova på fem miljoner kronor för NK-cellstimulering i multipelt myelom.

Bolaget utvecklar en ny liten syntetisk polypeptid, där substansen är en NK-cellstimulerande immunterapi. Enligt ett pressmeddelande ”med mycket bra vävnadspenetration och aktivering av immunceller”.

Jag är mycket stolt och glad över att vi har lyckats attrahera världsledande experter till vårt forskningskonsortium för NK-cellstimulerande terapi. Forskningsanslaget gör det möjligt för oss att ytterligare utveckla projektet, som bygger på vår patenterade Spike-plattform för Small Polypeptide based Killer Engagers och förbereda substansen för klinisk utveckling, säger Jakob Lindberg, vd för Oncopeptides, i pressmeddelandet.

Projektet NK-engage har kvalificerats som ett Eurostar-program och väntas starta den 1 oktober och pågå i tre år. Projektet kommer att drivas av ett forskningskonsortium från Department of Cancer Immunology vid Oslo universitetssjukhus i Norge, Pharmatest Services i Turku i Finland och av Oncopeptides, tillsammans med samarbetspartnern KTH.

Efter avslutat projekt kommer den ledande substansen att utvärderas i en preklinisk modell och data ska leda vidare till förberedelser för klinisk utveckling samt start för klinisk läkemedelsutveckling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
FDA-ansökan inlämnad för Orexos akutläkemedel mot överdos
Individuellt DNA-pass ska ge färre läkemedelsbiverkningar
Självadministrerad astmabehandling godkänd i USA
På anställningsintervjun – det här ska du tänka på
Hög aktivitet på Precisionsmedicinskt centrum
Stort intresse för företag bakom nytt potensläkemedel – nyemission övertecknad
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.156