23948sdkhjf

Roche lägger ner utveckling av Alzheimerbehandling

Den schweiziska läkemedelsjätten Roche lägger ned sin utveckling med läkemedelskandidaten gantenerumab vid behandling av Alzheimers sjukdom.

Under onsdagen presenterade Roche fullständiga resultat för sina två fas 3-studier i forskningsprogrammet Graduate vid Alzheimerskongressen CTAD i San Francisco, USA. Endast 28 procent av patienterna i Graduate 1 hade efter behandlingen med gantenerumab blivit av med placket i hjärnan benämnt amyloid.

Motsvarande siffra i Graduate 2 låg på 25 procent. Utfallet innebar att bara ungefär en hälften så stor andel av patienterna nådde de behandlingsresultat som bolaget hade hoppats att kunna uppvisa efter två år.

Vi förblir engagerade i Alzheimers sjukdom och kommer att rikta vårt fokus mot nya och potentiellt förbättrade angreppssätt i nya behandlingar, sade Rachelle Doody, chef för Roches läkemedelsutveckling inom neurodegeneration i ett uttalande, rapporterar nyhtsbyrån Reuters

I mitten av november meddelade Roche att de inte nådde de primära målen i Graduate-studien i fas 3, som tidigare rapporterats.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Läkemedel mot Parkinsons sjukdom ingår nu i högkostnadsskyddet
Kartläggning: Myt att life science-bolagen flyr utomlands
Capitainer startar samarbete med Astra Zeneca
Positivt EU-utlåtande för ny behandling mot psoriasis
Gynnsamma fas I-data för Active Biotechs ögondroppar
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.093