23948sdkhjf

Medivir varslar 60 anställda

Bolaget slaktar forskningen – 60 tjänster berörs. I måndags fick vd:n sparken.

Den turbulenta veckan för Medivir fortsätter. I måndags fick bolagets vd Christine Lind gå med omedelbar verkan och idag kommer beskedet att Medivir avsevärt drar ner på sin forskning och därmed varslar 60 anställda. I ett pressmeddelande skriver bolaget att de ska satsa på kliniska utveckling och därför kommer att dra ner på de tjänster som inte är kritiska för den kliniska utvecklingen av bolagets läkemedelskandidater.

Som en följd av denna plan kommer Medivir idag att meddela Arbetsförmedlingen ett varsel som berör ungefär 60 tjänster, främst inom preklinisk forskning och administration. Medivir kommer också att påkalla förhandling med de fackliga företrädarna rörande de konsekvenser detta kan komma att medföra för personalen. Neddragningarna beräknas kunna minska Medivirs årliga kostnadsbas, exklusive de kliniska projektkostnaderna, med cirka två tredjedelar. Medivir utforskar även strategiska alternativ för forskningsprojekten och forskningsorganisationen.

– Vår fokusering på den kliniska portföljen, tillsammans med kostnadsreduktionen inom preklinisk forskning, är nödvändiga steg för att vi optimalt ska kunna utveckla värdet i våra kliniska läkemedelsprojekt, säger Uli Hacksell, tf vd i Medivir sedan i måndags.

I måndags fick vd:n Christine Lind gå med omedelbar verkan och bolaget meddelade att fokus för framtiden khelt skulle ligga på att ta läkemedelskandidaterna till marknaden. Något som styrelseordförande Anna Malm Bernsten beskrev som den bästa vägen att gå i en intervju med Life Science Sweden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078