23948sdkhjf

Sverige - ett himmelrike för företagare om kemin fungerar

Sverige har god tillgång på industrialister som kan hjälpa unga entreprenörer.
Affärer görs mellan människor . Kreativitet och kommunikation är kanske entreprenörens viktigaste verktyg för att anställa ett team av specialister och förverkliga en affärsplan. Grundarnas färdigheter i att kommunicera affärsidéer till kunder, medarbetare och investerare är avgörande för att produkten eller tjänsten ska kunna nå marknaden.

Hur kan vi främja en miljö som katalyserar bra personkemi? Jag tror mycket av det redan finns. Entreprenörer kan faktiskt lära sig att ta sig från idé till företag.

Min egen historia kan tjäna som ett exempel där jag studerade vid ett universitet som främjade innovation och kommersialisering. Min avdelning vid Karolinska Institutet finansierade mina patent, Karolinska Innovation gav mig ett stipendium och rekommenderade mig till deras inkubator Sting och deras inkubator vid KTH. Jag deltog i innovationstävlingen Venture Cup och ansökte om såddfinansiering från Almi Stockholm, Vinnova, Eureka och EU. Genom detta finslipade jag min kommunikationsförmåga upprepade gånger och träffade många av de människor som senare bildade Vironova.

Tillgången på kunniga industrialiste r med bra nätverk som har erfarenhet av att bygga organisationer och till och med starta egna företag är fantastisk i Sverige! Dessa människor är idealiska mentorer för företagare och bör tjäna som förebilder för unga potentiella entreprenörer.

Affärsänglar och professionella investerare och institutioner bör sträva efter att bidra så mycket som möjligt med sitt kunnande som med sitt kapital. Vad som behövs är acceptans och förståelse mellan kreativa och energiska entreprenörer och de med erfarenhet och kompetens. Återigen är personkemin nyckeln till framgång. Om en professionell relation baserad på ömsesidig respekt etableras mellan grundare, ledning och investerare finns stora möjligheter till verklig framgång!

Mohammed Homman, vd, Vironova
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062