23948sdkhjf

Uppsala Innovation Centre ska stötta projekt som knoppas av från Astra Zenecas nedläggning i Södertälje

Ska stimulera tillväxt efter Astra Zenecas nedläggning.
Södertälje kommun har utsett Uppsala Innovations Centre, UIC, till att vara den företagsinkubator som ska stimulera nyföretagare och avknoppningar som kan komma ur Astra Zenecas verksamhet som håller på att läggas i Södertälje. UIC kommer därför att öppna upp en filial i Snäckviken i Södertälje, där Astra Zeneca har sitt huvudkontor.

– Vi är mycket stolta över det förtroende vi fått. UICs etablering i Södertälje är ett kvitto på att vår modell är lyckosam och skapar tillväxt hos tidiga företag och i regionen. Idéerna är alltid i fokus, och vi vänder oss till personer, team eller företag som har en idé som de vill kommersialisera och få ut på marknaden.

- Det är viktigt att ta till vara på alla de innovativa idéer kring produkter eller tjänster som får möjlighet att blomma tack vare de satsningar som nu görs på nyföretagande i Södertälje, säger Per Bengtsson, vd på UIC, i ett pressmeddelande.



Till en början kommer
UIC:s filial i Södertälje att drivas av befintliga resurser, men allt eftersom verksamheten utvecklas räknar företagsinkubatorn med att anställa mer personal. Samarbetet mellan UIC och Södertälje kommun sjösätts i höst.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079