23948sdkhjf

Nytt nummer av Life Science Sweden ute!

I det nya numret skriver vi om regelverket för diagnostik som träder i kraft inom två veckor och berättar att ingen i hela Norden ännu kan certifiera för det. Vi har också tagit del av uppgifter från en kommande rapport som visar på rekordinvesteringar i life science i Öresundsregionen.

För en stor mängd diagnostikprodukter, som bland annat används inom cancervården och för covid-19, börjar i slutet av den här månaden ett nytt regelverk att gälla i hela EU. I det här numret rapporterar vi att det trots den korta tiden kvar till omställningen ännu inte finns ett enda institut i hela Norden som kan certifiera enligt det nya regelverket.

Vi skriver också om att life science-företag i Öresundsregionen investerar som aldrig förr. Mer än 40 miljarder kronor investeras inom sektorn i regionen, enligt en kommande rapport som Life Science Sweden har tagit del av innehåll från.

Mer ur det nya numret:

I numret kan du också läsa intervjuer med bland annat Lokon Pharmas vd Angelica Loskog och med Christina Lloyd som går från femtechbolaget Pharmiva till en ny roll hos läkemedelsföretaget Ferring.

Läs också spännande branschspaningar av Anna Törner, Björn Arvidsson och Petter Hartman.

I min ledare i det här numret skriver jag om hur den svenska life science-sektorn stöttar Ukraina, men också om att företag bör vara mer observanta på om länder de gör affärer med är demokratiska eller auktoritära.

Trevlig läsning,

Samuel Lagercrantz, chefredaktör

Prenumerera på Life Science Sweden för att kunna ta del av alla våra nyheter i nyhetsbreven, på webben och i tidningen. Du får då också tillgång till vårt arkiv på webben med tidigare artiklar och tidigare nummer som e-tidningar.

Du som redan prenumererar kan nu läsa det nya numret som e-tidning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Topplista innovationer: Turbuhalern tar läkemedlen till luftvägarna
Scandinavian Pharma rekryterar specialist inom biologiska läkemedel
Targinta skjuter på börsnotering: "Svåra marknadsförhållanden"
Topplista innovationer: Ögonbehandling blev fjäder i hatten för Pharmacia
Frågor och svar om Life Science Swedens innovationsrankning
Spermosens vd slutar
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.094